Als je besloten hebt iets te willen doen aan dat nare waar je last van hebt of je wilt juist ergens beter in worden dan kun je naar mij toe komen. We kunnen hier spelen of praten. Wat je maar wilt. En dan bedenken we een goed plan om je probleem op te lossen. Plannen bedenken kan ik goed en vind ik nog leuk om te doen ook.

Veel kinderen denken dat ze helemaal alleen hun probleem moeten oplossen. En dat is een vergissing. Soms heb je hulp nodig en bij mij kun je die krijgen. De eerste keer praat ik met je ouders zonder jou. Zij vertellen me dan wat zij denken dat er aan de hand is. De tweede keer kom jij en gaat je vader of moeder iets voor zichzelf doen, terwijl jij en ik met elkaar spelen en praten. Dan kun je me vertellen wat er volgens jou aan de hand is, als je dat wilt. Zo kom je een aantal keer en dan komen je ouders weer om met mij te praten over hoe het gaat. Ik spreek eerst met jou af wat ik wel en niet mag vertellen, want alles wat je zegt is namelijk privé!

Als ik met je ouders praat dan vertel ik ze hoe ze jou het beste kunnen helpen. Soms is het ook handig dat ik met je juf of meester praat om ze te vertellen hoe ze het beste jou kunnen helpen. Dan kom ik een keertje bij jou in de klas kijken. Natuurlijk bespreek ik dat eerst met jou, want jij weet wat je nodig hebt om je weer helemaal blij en prettig te voelen!